Noets

Lètste noets

Kń÷ninklijke ˘ngersjeijing - Ton Klaessen07 Augustus 2020

Op vrijdag 24 april 2020 is Ton Klaessen door burgemeester Schmalschläger van de Gemeente Leudal gebeld met de mededeling dat het Zijne Koninklijke Hoogheid de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje voor zijn vele verdiensten voor het Neerse verenigingsleven. Door de Coronacrisis krijgt hij de versierselen uitgereikt op een later tijdstip.

Zo is Ton Klaessen vanaf de 80’er jaren als vrijwilliger/ bestuurder verbonden aan Schutterij de Bussen-Schutten. Hier maakt hij deel uit van diverse onderdelen zoals bestuurslid jeugdbegeleiding. Ook maakt Klaessen deel uit van de zestalcommissie (OLS). Bij Vastelaovesvereniging “de Kwiebusse” vervult Klaessen activiteiten die van grote waarde zijn voor de vereniging. Onlangs mocht Ton Klaessen voor zijn inzet de Grootorde van verdiensten van de Bond van Carnavalsverenigingen Limburg in ontvangst nemen. Al 30 jaar is Klaessen bevlogen artiest op de Bonte Avonden van V.V “de Kwiebusse” in Neer als Buutreedner. In 2019 finalist van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap. Daarnaast vervult Klaessen diverse functies binnen buurtvereniging Hanssum en is hij al vele jaren bestuurslid van Stichting Friedese Molen. Naast zijn bestuurslidmaatschap is hij op verschillende zondagen in de zomermaanden gids in de molen. 

De versierselen krijgt hij tijdens een officiële- en feestelijke uitreiking uitgereikt op vrijdag 3 juli 2020, gelijktijdig met de overige gedecoreerden.

Truuk